Welk rijbewijs is nodig voor de scooter? - iDrive2GO

Goed nieuws! Momenteel kunnen wij het CBR theorie-examen en cursus binnen een week of dezelfde week inplannen afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Blog

Welk rijbewijs is nodig voor de scooter?

Voor welke voertuigen heb je een bromfietsrijbewijs nodig?

Om voertuigen zoals een bromfiets, scooter, speedpedelec, snorfiets of brommobiel te besturen, heb je een bromfietsrijbewijs nodig. Dit is bekend als rijbewijs AM en geeft je het recht om deze voertuigen legaal te besturen.

Heb je een bromfietsrijbewijs nodig als je al een Auto- of Motorrijbewijs hebt?

Het antwoord is nee. Als je een autorijbewijs (rijbewijs B) of motorrijbewijs (rijbewijs A) hebt, hoef je geen apart bromfietsrijbewijs te hebben. Je rijbewijs AM wordt automatisch aan je huidige rijbewijs toegevoegd. Dat betekent dat je geen apart bromfietsexamen hoeft te doen.

Hoe kun je een bromfietsrijbewijs behalen?

Je reis naar het bromfietsrijbewijs begint met het theorie-examen. Je kunt je voor dit examen aanmelden vanaf 15,5 jaar. Praktijklessen en het praktijkexamen kun je vanaf 16 jaar volgen en doen.

Voor meer informatie over hoe je het rijexamen AM kunt aanvragen, kun je de website van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) bezoeken. Hier vind je ook alles over het theorie-examen en het praktijkexamen.

Scooter theorie
in 1 dag

Door deel te nemen aan de scooter theoriecursus in 1 dag van iDrive2GO scooter/brommer theoriecursus word jij uitstekend voorbereid op het CBR theorie-examen brommer.