Alles over het scooter praktijkexamen. Bereid je optimaal voor.

Goed nieuws! Momenteel kunnen wij het CBR theorie-examen en cursus binnen een week of dezelfde week inplannen afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Blog

Wat houdt het scooter praktijkexamen in?

Als je een scooter wilt besturen in Nederland, heb je een scooterrijbewijs nodig. Om dit te krijgen, moet je eerst een praktijkexamen afleggen. Maar wat houdt het praktijkexamen voor de scooter precies in? In dit artikel bespreken we alle belangrijke informatie die je moet weten voordat je het praktijkexamen aflegt.

Wat is het scooter praktijkexamen?

Het scooter praktijkexamen is een examen dat wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). Het examen bestaat uit een aantal onderdelen die je moet afleggen op een scooter. Het doel van het examen is om te testen of je in staat bent om veilig en verantwoord een scooter te besturen.

De eisen voor het praktijkexamen

Om deel te mogen nemen aan het scooter praktijkexamen, moet je aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet je minimaal 16 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor de scooter. Daarnaast moet je natuurlijk ook kunnen rijden op een scooter en moet je de nodige vaardigheden hebben om veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer.

Onderdelen van het scooter praktijk

Het praktijkexamen voor de scooter bestaat uit een aantal onderdelen. Hieronder bespreken we deze onderdelen kort:

1. Voorbereiding en controle van de scooter

Voordat je begint met het praktijkexamen, moet je de scooter controleren op eventuele gebreken. Daarnaast moet je ook laten zien dat je weet hoe je de scooter moet bedienen.

2. Beheersing van de scooter

Tijdens dit onderdeel moet je laten zien dat je de scooter goed onder controle hebt. Je moet verschillende manoeuvres uitvoeren, zoals slalommen, remmen en een achtje draaien.

3. Verkeersdeelneming

Bij dit onderdeel moet je laten zien dat je veilig kunt deelnemen aan het verkeer. Je moet verschillende verkeerssituaties simuleren, zoals het inhalen van een obstakel en het afslaan op een kruispunt.

Het examen zelf

Het praktijkexamen duurt ongeveer 55 minuten, waarvan 25 minuten bestaan uit rijden in verschillende verkeerssituaties. Tijdens het examen word je beoordeeld door een examinator van het CBR. Deze examinator zal tijdens het examen letten op je beheersing van de scooter, je verkeersinzicht en je rijgedrag.

De uitslag van het examen

Direct na afloop van het praktijkexamen krijg je te horen of je geslaagd bent. Als je geslaagd bent, krijg je een Verklaring van rijvaardigheid. Hiermee kun je bij het gemeentehuis een rijbewijs aanvragen. Als je gezakt bent, krijg je een rapport met daarin de redenen waarom je gezakt bent. Je kunt dan opnieuw een praktijkexamen afleggen.

Slaag voor je scooter rijbewijs examen bij iDrive2Go

Als je op zoek bent naar een rijschool die jou kan helpen om te slagen voor je scooter rijbewijs examen, dan ben je bij iDrive2Go aan het juiste adres. Bij ons leer je niet alleen alles wat aan bod komt tijdens het praktijkexamen, maar ook tijdens het theorie-examen.

Onze theoriecursussen worden verzorgd door vakdocenten met jarenlange ervaring in de branche. Zij zorgen ervoor dat je de verkeersregels en gevaarherkenning goed onder de knie krijgt. Door het oefenen van potentiële examenvragen en handige ezelsbruggetjes zorgen we ervoor dat jij klaar bent voor het theorie-examen.

Gedurende de theoriecursus krijg je volop gelegenheid om vragen te stellen. Als je een bepaald examenonderdeel nog niet helemaal begrijpt, dan nemen we dit goed met je door. Zo zorgen we ervoor dat jij 100% kans hebt om te slagen voor je theorie-examen. En als je dyslexie of leerproblemen hebt, dan is dat geen probleem. Onze brommer/scooter theoriecursussen zijn geschikt voor iedereen.

Als je je theorie-examen hebt behaald, kun je gelijk door voor je praktijkexamen. Dit is wel zo handig, want op die manier blijft de opgedane kennis nog vers in je geheugen.

Kortom, wil je slagen voor je scooter rijbewijs examen? Kies dan voor iDrive2Go. Wij zorgen ervoor dat jij met vertrouwen de weg op kunt.

Scooter theorie
in 1 dag

Door deel te nemen aan de scooter theoriecursus in 1 dag van iDrive2GO scooter/brommer theoriecursus word jij uitstekend voorbereid op het CBR theorie-examen brommer.