Veelgestelde vragen bromfiets theorie-examen - iDrive2GO

Goed nieuws! Momenteel kunnen wij het CBR theorie-examen en cursus binnen een week of dezelfde week inplannen afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Blog

Veelgestelde vragen bromfiets theorie-examen

Als je een bromfiets of scooter wilt rijden, is het verplicht om eerst een theorie-examen te halen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het bromfiets theorie-examen, van het verschil tussen de bromfiets- en scootertheorie tot hoe je kunt oefenen voor het examen.

Vraag 1: Wat is het verschil tussen de bromfiets- en scootertheorie?

Er is geen verschil tussen de bromfietstheorie en scootertheorie, zowel bromfietsers als scooterrijders moeten hetzelfde theorie-examen halen. We snappen dat het soms verwarrend kan zijn, maar in beide gevallen zal je na het behalen van (hetzelfde) theorie-examen scooter praktijklessen moeten volgen.

Vraag 2: Hoeveel vragen krijg je bij je scootertheorie-examen?

Je krijgt tijdens het theorie-examen voor een bromfiets of scooter 50 meerkeuze vragen. Je moet minimaal 44 vragen goed hebben om te slagen. Je hebt 30 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden.

Vraag 3: Wat voor soort vragen krijg je bij je scootertheorie-examen?

Je krijgt bij het theorie-examen voor een bromfiets of scooter vragen over verkeersregels, verkeersinzicht, verkeersveiligheid en technische kennis van de bromfiets of scooter. Voorbeelden van vragen zijn: “Wanneer mag je een bromfiets of scooter rijden?”, “Wat is de maximumsnelheid voor een bromfiets of scooter op een normale weg?” en “Wat zijn de verplichte verlichtingseisen voor een bromfiets of scooter?”

Vraag 4: Wanneer mag je je theorie-examen voor je bromfiets halen?

Je mag je theorie-examen voor een bromfiets halen vanaf 16 jaar.

Vraag 5: Wat kost het scootertheorie-examen?

De kosten voor het theorie-examen voor een bromfiets of scooter zijn €41 euro in 2023. Vorig jaar, in 2022 was dit nog €37.

Vraag 6: Hoe oefen je voor je scootertheorie-examen?

Er zijn diverse manieren om te oefenen voor het theorie-examen voor een bromfiets of scooter. Je kunt bijvoorbeeld oefenboeken of -software kopen, of oefenexamens doen via internet. Ook zijn er diverse rijscholen die voorbereidingscursussen aanbieden waarin je kunt oefenen voor het theorie-examen. Deze cursussen zijn vaak inclusief oefenexamens en een cursusboek. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en te blijven herhalen, zodat je goed voorbereid bent voor het echte examen. iDrive2GO is de nummer 1 aanbieder van Nederland in het aanbieden van scooterrijbewijs theorie cursussen.

Vraag 7: Wat is het slagingspercentage voor het bromfiets theorie-examen?

Het slagingspercentage voor het bromfiets theorie-examen varieert per regio en moment, maar gemiddeld ligt het rond de 40-50%. Het is belangrijk om goed te oefenen en voorbereid te zijn voor het examen om je kans op slagen te vergroten.

Vraag 8: Mag je met een scooterrijbewijs een trekker besturen?

Nee, met een scooterrijbewijs mag je geen trekker besturen. Het scooterrijbewijs (AM-rijbewijs) is alleen geldig voor het besturen van een scooter of bromfiets. Om een trekker of andere landbouwvoertuigen te mogen besturen, is een apart rijbewijs vereist, zoals een rijbewijs voor landbouwvoertuigen (Tractor rijbewijs).

Scooter theorie
in 1 dag

Door deel te nemen aan de scooter theoriecursus in 1 dag van iDrive2GO scooter/brommer theoriecursus word jij uitstekend voorbereid op het CBR theorie-examen brommer.