Wat zijn de kosten voor je scooter theorie-examen? Wij weten het!

Goed nieuws! Momenteel kunnen wij het CBR theorie-examen en cursus binnen een week of dezelfde week inplannen afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Blog

Wat zijn de kosten voor je scooter theorie-examen?

Een scooter theorie-examen is een belangrijke stap om een ​​scooterrijbewijs te behalen. In dit artikel zullen we bespreken wat een scooter theorie-examen inhoudt, waarom het belangrijk is, wat er wordt getest, en de kosten voor een scooter theorie-examen.

Wat is een scooter theorie-examen?

Een scooter theorie-examen is een examen dat bestaat uit 50 vragen. Deze vragen zijn verdeeld in twee categorieën: gevaarherkenning en verkeersregels. Bij gevaarherkenning krijg je 25 vragen en bij verkeersregels krijg je 25 vragen. Voor elk onderdeel moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoorden.

Waarom is een scooter theorie-examen belangrijk?

Een scooter theorie-examen is belangrijk omdat je hiermee laat zien dat je de verkeersregels kent en gevaarherkenning begrijpt. Hiermee zorg je ervoor dat je veilig op de weg kan rijden en geen gevaar vormt voor jezelf en andere weggebruikers. Bij een scooter theorie-examen wordt er getest of je de verkeersregels en gevaarherkenning begrijpt en kunt toepassen in verschillende verkeerssituaties. De vragen gaan over onderwerpen als voorrang, verkeersborden, snelheid en andere belangrijke verkeersregels.

Om deel te nemen aan een scooter theorie-examen moet je minimaal 15 jaar zijn. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs.

Wat zijn de kosten voor een scooter theorie-examen?

De kosten voor een standaard scooter theorie-examen bedragen €41,00 in 2023. Als je extra tijd nodig hebt om het examen af te leggen, betaal je een toeslag van €12,35. In totaal kost een scooter theorie-examen met extra tijd dus €53,35.

Wat is het slagingspercentage voor een scooter theorie-examen?

Het slagingspercentage voor een scooter theorie-examen is gemiddeld 45%. Dit betekent dat iets minder dan de helft van de kandidaten slaagt voor het examen.

Er zijn verschillende manieren om je voor te bereiden op een scooter theorie-examen. Zo kun je bijvoorbeeld een theorieboek kopen en oefenen met scooter theorie oefenexamens. Daarnaast kun je een scooter theoriecursus volgen of online lessen volgen. Het is belangrijk om voldoende te oefenen en de stof goed te begrijpen voordat je het examen gaat afleggen.

Wat zijn de kosten voor een scooter theorie-examen?

De kosten voor een standaard scooter theorie-examen bedragen €41,00 in 2023.

Als je extra tijd nodig hebt om het examen af te leggen, betaal je een toeslag van €12,35. In totaal kost een scooter theorie-examen met extra tijd dus €53,35.

Kan ik de toeslag bij extra tijd terugvragen?

Als je een dyslexieverklaring hebt, kun je de toeslag bij extra tijd binnen 14 dagen na het examen terugvragen. Dit kun je doen via Mijn CBR.

Hoe kan ik betalen voor mijn scooter theorie-examen?

Je kunt voor je scooter theorie-examen betalen via iDeal. Je betaalt dan direct na het maken van de afspraak voor het examen. Als je niet op tijd de betaling afrond voor je scooter theorie-examen, wordt de afspraak geannuleerd. Je moet dan opnieuw een afspraak maken.

Hoe kan ik me voorbereiden op een scooter theorie-examen?

Wil je graag je scooter theorie-examen halen? Met onze unieke aanpak behaal je binnen no-time je scooter theorie. iDrive2Go is dé aanbieder van scooter theorie en praktijk in Nederland. Je kunt bij ons al voor slechts €79,- je scooter theorie behalen. En als kers op de taart bieden we een slagingsgarantie aan. Jij mag onze cursus onbeperkt volgen totdat je slaagt, let wel op: de kosten voor het CBR examen zijn hierbij niet inbegrepen. Meld je vandaag nog aan voor onze scooter theorie cursus.

Scooter theorie
in 1 dag

Door deel te nemen aan de scooter theoriecursus in 1 dag van iDrive2GO scooter/brommer theoriecursus word jij uitstekend voorbereid op het CBR theorie-examen brommer.