5 tips scooter praktijk - iDrive2GO

Goed nieuws! Momenteel kunnen wij het CBR theorie-examen en cursus binnen een week of dezelfde week inplannen afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Blog

5 tips scooter praktijk

1. Wees goed voorbereid!

Net als voor je theorie is het net zo belangrijk als bij je praktijk om goed voorbereid te zijn. Er zijn een hele hoop manieren hoe jij je goed voor kan bereiden op je praktijk. Op het internet zijn er allerlei manieren en trucjes te vinden, soms zoveel dat het onoverzichtelijk wordt en alleen maar verwarring brengt. 

 

2. Theorie 

Voordat je op kan voor je scooter praktijkexamen zal je eerst je theorie-examen moeten halen. Mocht je het theorie-examen nog niet gehaald hebben kan je dat ook bij ons doen! Na het behalen van je theorie is het belangrijk dat je de stof nog goed in je hoofd zit voor de praktijk. Wat je geleerd hebt bij je theorie ga je nu voor het echt doen, daarom is het erg belangrijk dat je de verkeersregels goed weet voor iedereens veiligheid. 

 

3. Maak gebruik van onze praktijk cursus

Om je slaagkans te vergroten raden wij aan om gebruik te maken van onze scooter praktijkexamen cursus. Bij onze cursus krijg je 4 uur aan praktijklessen. Deze kun je over. 1-2 dagen verdelen zonder extra kosten. We raden aan om de praktijklessen allemaal op dezelfde dag te doen voor het beste resultaat. Het klinkt misschien vermoeiend maar het is prima te doen, je krijgt tussen de lessen door pauzes en genoeg tijd om tussendoor te rusten. Het kost misschien wat tijd maar dan heb je wel in een dag je praktijk gehaald! 

 

4. Voorkom deze veel gemaakt fouten

Een fout die vaak wordt gemaakt is te veel op je snelheid letten. Dit gaat vaak ten koste van je zicht op de weg, zo is de kans aanwezig dat je andere weggebruikers te laat of helemaal niet ziet aankomen. Het is natuurlijk niet de bedoelingen om er compleet niet op te letten maar raak er niet te afgeleid door. Verminder wel altijd je snelheid in situaties waar dat nodig is bijvoorbeeld in een bocht of een smal straatje. 

 

5. Rij zelfverzekerd 

Op je scooter praktijkexamen is het erg belangrijk om zelfverzekerd te rijden. Dit is ook iets waar de examinator goed op let. De snelheid waarmee je rijdt is hier ook een grote factor in. Het is belangrijk om goed om je heen te kijken en te laten zien dat weet wat er om je heen gebeurt. Doe dit niet te overdreven want dat kan gevaarlijke situaties opleveren. 

Scooter theorie
in 1 dag

Door deel te nemen aan de scooter theoriecursus in 1 dag van iDrive2GO scooter/brommer theoriecursus word jij uitstekend voorbereid op het CBR theorie-examen brommer.