Tips: slaag in één keer voor je scooter theorie-examen - iDrive2GO

Goed nieuws! Momenteel kunnen wij het CBR theorie-examen en cursus binnen een week of dezelfde week inplannen afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Nieuws

Tips: slaag in één keer voor je scooter theorie-examen

5 handige tips voor het scooter theorie-examen

Ben je opzoek naar de best mogelijke tips voor je scooter theorie-examen? Wij geven je in dit artikel 5 handige tips.

#1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Wanneer je jezelf aan het voorbereiden bent op het theorie-examen is het natuurlijk handig om te weten hoe het examen verloopt. Het scooter theorie-examen (of theorie-examen bromfiets) bij het CBR bestaat in totaal uit 50 examen vragen. Deze vragen worden in twee categorieën opgedeeld, namelijk: verkeersregels en verkeersinzicht. Het scooter theorie-examen bevat dus 50 vragen, van deze vragen dien je er minimaal 44 goed te hebben beantwoord om te slagen voor je examen. Nadat je het examen hebt voltooid, ontvang je direct de uitslag.

#2: Aanvragen van het examen

Je kunt vanaf 15,5 jaar het theorie-examen afleggen bij het CBR. Het is echter aan te raden om vroegtijdig het examen te reserveren, het CBR werkt namelijk met wachtlijsten, hierdoor kan het tijdens drukke periodes best lang duren alvorens je aan de beurt bent voor het examen. Je vraagt het examen eenvoudig aan met je DIGID op de website van het CBR.

Hier vraag je het examen eenvoudig aan: scooter theorie-examen aanvragen.

#3 Maak gebruik van een scooter theorie-cursus

Om je slaagkans voor het examen zo hoog mogelijk te houden is het aan te raden om een scooter theorie-cursus te volgen. Je volgt deze cursus op dezelfde dag als je examen. Doordat je de cursus op dezelfde dag als het examen volgt zit alle kennis nog vers in het geheugen. Wanneer je dit doet heb je minder kans om te zakken voor het examen.

Vaak wordt gedacht dat het volgen van een theorie cursus op dezelfde dag als het examen best uitputtend is. In de praktijk valt dit echter enorm mee. De cursussen zijn efficiënt ingericht en zorgen ervoor dat je over alle kennis bezit om het examen in één keer te behalen. Het scheelt daarnaast natuurlijk in de kosten als je in één keer slaagt.

#4 Rust goed uit

Wist je dat ons geheugen het best presteert als we goed uitgerust zijn? Het is dan ook enorm belangrijk dat je goed uitrust voor het examen. Het is goed om de avond voor het examen goed uit te rusten en vroeg naar bed te gaan, zo zorg je voor een optimale nachtrust en kan je makkelijker de opgedane kennis kunnen gebruiken voor het examen. Naast dat je geheugen beter werkt wanneer je uitgerust bent zal je jezelf ook beter in je vel voelen.

#5 Het is zo ver: het examen

Vandaag is het zo ver, de dag van je scooter theorie-examen. Met onze handige tips kom je al een heel eind, maar ook op de dag van het examen zijn er een aantal belangrijke tips. Zorg dat je op tijd aanwezig bent en vergeet vooral niet om je identiteitsbewijs mee te nemen naar het examen. Vertrouw op je eigen kennis of hetgeen je geleerd hebt tijdens de theorie-cursus. Veel succes!

Scooter theorie
in 1 dag

Door deel te nemen aan de scooter theoriecursus in 1 dag van iDrive2GO scooter/brommer theoriecursus word jij uitstekend voorbereid op het CBR theorie-examen brommer.

X
blank
Zojuist aangemeld!