5 Tips voor je auto praktijkexamen - iDrive2GO

Goed nieuws! Momenteel kunnen wij het CBR theorie-examen en cursus binnen een week of dezelfde week inplannen afhankelijk van de beschikbaarheid bij het CBR.

Blog

5 Tips voor je auto praktijkexamen

  1. Bereid jezelf goed voor!

Zoals met elk ander CBR-examen is het erg belangrijk dat je goed voorbereid het examen ingaat. Het is zeer belangrijk dat je goed uitgerust bent voor je examen. Ook is een goede voeding voordat je op gaat erg behulpzaam. Zorg er ook voor dat je de theoriestof nog goed beheerst, mocht dit niet het geval zijn zorg er dan voor dat je deze nog een aantal keer doorneemt voor je praktijkexamen.  

 

  1. Neem een rijles voorafgaand je praktijkexamen.

De meeste rijinstructeurs zullen dit al zelf voorstellen, het komt dus al vaak voor. Doe nog een laatste les voor je praktijkexamen dit heeft de volgende voordelen: de auto staat al goed op jou afgesteld, je bent warm gereden en je kan dingen die je nog lastig vindt oefenen. 

 

  1. Wat te doen met zenuwen? 

Een hele simpele en makkelijke manier om de zenuwen in bedwang te houden is rustig en diep in/uit ademen. Praat tegen jezelf in je hoofd en stel jezelf gerust. Het is bewezen dat dit in de meeste gevallen erg goed werkt. 

 

  1. Hoe ga je met afleidingen om? 

Tijdens het rijden kunnen een hoop dingen afleidend zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de radio of een examinator die veel praat. Dit verschilt overigens per persoon. Sommige mensen vinden het juist fijn om te praten of naar de radio te luisteren tijdens het rijden. Doe wat nodig is om geconcentreerd te blijven, dingen die je afleidend vindt kun je aangeven bij de examinator. 

 

  1. Geslaagd of gezakt, wat nu?

Heb je te horen gekregen dat je bent geslaagd? Gefeliciteerd! De dag nadat je bent geslaagd kun je direct je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je bent ingeschreven. Net als je scooter rijbewijs ligt je auto rijbewijs binnen 5-6 werkdagen klaar. Ben je gezakt voor je praktijkexamen? Wat jammer zeg! Nadat je te horen hebt gekregen dat je gezakt bent kan je rijschool een herexamen inplannen. 

Scooter theorie
in 1 dag

Door deel te nemen aan de scooter theoriecursus in 1 dag van iDrive2GO scooter/brommer theoriecursus word jij uitstekend voorbereid op het CBR theorie-examen brommer.

X
blank
Zojuist aangemeld!